De Menukaart

In de keuken doen zich op regelmatige basis de volgende twee ramp- en zuchtsituaties voor:


1. Inspiratie nul komma nul en de boodschappen moeten ook nog worden gedaan.
2. U heeft enkele ingrediënten in huis maar geen flauw benul wat er mee aan te vangen


In het eerste geval kan U zoeken op type gerecht waar U misschien zin in heeft, in het tweede geval op ingrediënt en in alle gevallen kan U ook gewoon al deze richtlijnen door elkaar slaan en zien waar U dat culinair brengt.



1. Zoeken op type gerecht


- Hippe Salade

- Stuutjes

- Sapjes

- Soep

- Quiche

- Tikkenei

- Een sausje voor erbij

- Pasta en zo


- Uit de oven


- Stoofpotje


- Amai, dat klinkt exotisch!

- Iets met veel rijst of granen of zo


- Vegetarische balletjes


- Veggieburgers


 
2. Zoeken op ingrediënt

Groenten:


- Asperges
- Bloemkool
- Bonen allerlei
- Broccoli
- Champignons
- Courgette
- Erwtjes
- Kikkererwten
- Knolselder
- Komkommer
- Kool allerlei
- Linzen
- Maïs
- Paksoi
- Paprika
- Pastinaak
- Patatjes
- Pompoen
- Prei
- Rode biet
- Sjalotten
- Spinazie
- Tomaat
- Venkel
- Warmoes
- Witloof
- Wortel
- Zoete aardappel/Bataat


Veel groensels samen


Fruit

- Avocado

Vlees en vervangers


- Tofu

- Quorn

- Niets vlezig en niets vervangend


- Tikkenei

Iets met kaas

Veganistisch