woensdag 29 september 2010

Een vegetarisch allegaartje


Ik kan nog veel bijleren van Elza haar "eten smakelijk fotograferen"- cursus, maar tot dan moet U het hier mee stellen.

Wat zien we op de taloor:

- Rijst met stukjes gestoofde paprika en pijnboompitten. Dat vraagt om weinig uitleg veronderstel ik?

- Net als sla met appel en rozijnen, vermoed ik.

- Rode bietjes met appel: Dit is echt dé methode om Uw rodebietenwalging te doen verdwijnen, vind ik. U schilt en snijdt de rode bieten (5 kleintjes / 2 reuzen, dat hangt er allemaal vanaf) in kleine stukjes, evenals een appel of drie. Hop in een stoofpannetje dat u minstens een uur op het vuur laat staan, met deksel. Kruiden met p&z en vooral suiker en balsamico-azijn. Het is klaar als de bietjes ein-de-lijk superzacht zijn en er zo een stroopje rond alles zit. Het kan ook in de oven, dan duurt het alleen nog langer.
Het is een professioneel recept want ik heb het afgekeken van Lekker Gec, toen ik daar een miljoen patatten stond te schillen.
De appel kan trouwens ook (deels) worden vervangen door ajuin.

- Venkelpuree: De venkel had oorspronkelijk een veel hipper bestemming, namelijk "venkelkoekjes". Helaas vielen de gekookte venkels zodanig uiteen dat ik daar geen mooie plakjes van kon snijden die ik dan in sjapeluur ging draaien en bakken. Hipperij van de boerinnenbond.
Puree dan maar. U kookt twee venkels plus twee of drie kleine patatjes (U eet al rijst he). U draait daar puree van en kruidt zoals U gewend bent. Ik voegde ook verse anijszaadjes toe.

- En tenslotte bakt U een groentenbruger. Eventueel een maïsburger, een aanrader.

Met al die verschillende dingen op het bord voelt U zich echt in zo een vegetarisch eethuis en het is zelfs even lekker als daar.
Alleen wat meer werk en afwas.
Maar ook minder dreadlocks rond U.

Een recept van Janina Modaal.

1 opmerking:

  1. Ik heb de bietjes gisteren gemaakt. Héérlijk!
    Was met de overschot van een notenfricandon ( http://www.acouplecooks.com/2010/12/vegetarian-nut-loaf/ ): rest van de fricandon in plakken gesneden en in de diepvries gewaard. Gisteren als notenburger gebakken. Mjam.

    BeantwoordenVerwijderen