donderdag 9 september 2010

Tofu- Brochetten



- snij een blok tofu in blokjes

- snij een rode ajuin in brochet-waardige-stukjes
- kieper tofu, ajuin en een bakje champignons in een kom
- snipper een paar teentjes look heel fijn
- doe hetzelfde met een blokje gember
- gooi bij in de kom
- bestrooi met wat chilipoeder (hoe meer, hoe pikanter, ah ja)
- besprenkel met wat gutsen sangria uit een bus, of rode wijn, of eender welken alcool die ge nog hebt staan (de sangria was het gevolg van een restje in de frigo, en bleek een meevaller!)
- overgiet met een paar soeplepels sojasaus
- kap hier nog wat olijfolie over

Goed omroeren en lang (liefst een hele nacht+dag) laten trekken, ondertussen regelmatig omschuddend. Hoe langer het trekt, hoe lekkerder uwen tofu wordt. Dan brochetten van maken (de stokskes ook een nachtje in water laten weken zodat ze niet verbranden) en op de BBQ zwieren!
 
Een recept van Appelstien.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen