dinsdag 7 september 2010

Stoofpotje met quornVoorafgaande waarschuwing: maak dit recept NIET als je nog nooit of te nimmer quorn hebt gebruikt als vleesvervanger!

U bent gewaarschuwd!

Eerst en vooral: wat zie je liggen op het bord?
1. gebakken patat
2. gesmeuzde bataat
3. een stoofpotje van quorn, boontjes en tomaat.
Hoe kom je tot dit resultaat?
1. Neem een restje gekookte patat van de zondag en bak die in goeie boter met peper, zout en een takje rozemarijn.

2. Schil de bataat, stoof hem in een weinig boter/olijfolie samen met peper, zout en tijm. Als alles zacht is: smoezen (of smeuzen, zoals je wil).

3. Stoof de ui, look en tomaat. Gooi er na enige tijd een portie quorn bij die rechtstreeks uit de diepvries komt. Je zal zien: er komt direct een beetje kookvocht tevoorschijn in de kookpot. Laat dit alles eventjes sudderen samen met de rozemarijn, tijm en marjolein. Ondertussen zijn de boontjes gaar (die zet je best op nog vóór je aan de patatten begint) en kap je die er ook bij. Je zal wederom merken dat ook daardoor het kookvocht lichtjes toeneemt en dat dit niet bevorderlijk is voor de smaak van de quorn die u al bij al best eerst bakt samen met de ui en de look (geheel NIET onbelangrijk om kennis te maken met quorn!!).

Laat het allemaal nog 2 minuutjes op het vuur staan.

Serveer.

TIP TIP TIP: het is ABSOLUUT aan te raden om eerst de quorn te bakken want die gewoon laten meepruttelen is eigenlijk feitelijk absoluut niet lekker

Een recept van Bombombilla.

1 opmerking: