dinsdag 21 september 2010

Tomates Farcies


Als je de vrijdag een groentenpakket in de frigo steekt komt er de zaterdag gegarandeerd een dol groentengerecht uit.
Deze keer op het menu: Tomates Farcies.


Aan afgemeten hoeveelheden doen we hier niet mee. Zeker niet als het op dagelijkse kost aankomt. Stoven, schillen en bakken wat er in de frigo zit. En van het één al wat meer dan van het anders, naargelang eigen smaak en voorkeur.


Benodigdheden:


- ajuin
- wortel
- pastinaak
- look
- courgette
- quorngehakt
- tomaat
- verse kruiden
- couscous
- groenlof


Werkwijze:


- ui, look, wortel, patinaak en courgette in kleine kleine stukjes snijden
- stoven (hoeft niet zacht te zijn, moet nog in de oven)
- quorngehakt bij doen
- bakken met de groenten
- kruiden met peper, zout en diverse verse kruiden (bv. tijm, rozemarijn, marjolein..)
- tomaten uithollen
- opvullen met het mengsel
- al dan niet bestrooien met gemalen kaas
- 20 minuten in een oven van 200°


- het groenlof fijn snijden
- stoven met wat peper en zout


- couscous overgieten met kokend water


Alles op het bord leggen. Opeten.


Voor wie niet van bitter (!) houdt: groenlof schrappen of wat look aan toevoegen bij het stoven.


Smakelijk!
Een recept van Bombilla.  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen