dinsdag 28 september 2010

Lasagne met paksoi en walnoten





Ingrediënten:
  • paksoi (hoeveel weet ik niet juist, ik gebruikte alles wat in ons pakket zat)
  • 50g walnoten
  • olijfolie
  • paneermeel
  • gemalen kaas
  • 1blik tomaten
  • 1potje ricotta (250g)
  • 1 glas witte wijn
  • 10 à 12 lasagne-vellen
  • 2 à 3 sjalotjes of 1 grote ui
  • 1 teen look
  • kaassaus op basis van 300ml melk (roux of met maïzena)
  • gedroogde oregano
  • eventueel verse basilicum, fijngesnipperd
  • peper & zout




Werkwijze:
  • stoof de fijngesnipperde sjalotten en de look glazig in een geutje olijfolie 
  • snij de paksoi in reepjes en stoof ze mee met de sjalotten 
  • voeg de tomaten, oregano en de wijn toe 
  • doe de walnoten en de ricotta in de blender en mix, dit is niet noodzakelijk, de walnoten kunnen er ook in hun geheel in natuurlijk 
  • voeg het ricotta-walnotenmengsel bij de stovende groenten en roer eens door, zet daarna het vuur uit. 
  • kook de lasagne-vellen voor indien gewenst en laat afkoelen onder stromend water
  • maak de kaassaus
  • neem een ovenschotel en leg een fijn bodempje van de tomaten-paksoisaus
  • leg een laagje lasagne-vellen en wissel dit af met tomaten-paksoisaus
  • de laatste laag lasagne overgiet je met de kaassaus
  • bestrooi de schotel lichtjes met wat paneermeel, gemalen kaas en enkele nootjes boter
  • Zet dan eventjes in de oven (duur is afhankelijk of de schotel helemaal afkoelde of niet) en op het laatste onder de grill voor een korstje
  • Smakelijk!


Variaties:
  • De paksoi kan ook gemakkelijk vervangen worden door warmoes of spinazie. 
  • Als je het tomaten-paksoimengsel fijnmixt en indikt met maïzena dan kan het ook perfect dienen als vulling voor cannelloni.


Een recept van Meisjesmama.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen