vrijdag 25 maart 2011

Dagen Zonder Vlees #15: Champignonpaté


400 g champignons (kastanje, shiitake, portobello), fijngehakt
4 el olijfolie
1 sjalot, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
blaadjes van 3 takjes tijm
zout en vers gemalen zwarte peper
200 g witte bonen uit blik
sap van een 1/2 citroen
60 g hazelnoten en pecannoten, grof gehakt
takje bladpeterselie, fijngehakt

Hoe?
Sjalot bakken in wat olie en dan knoflook, champignons en tijm toevoegen. Kruiden met peper en zout en laten afkoelen. Daarna doe je de helft van de champignons in de blender met de bonen, het citroensap en wat olijfolie. Pureren en mengen met de rest van de champignons, de noten en de peterselie.

Een recept van Twee Meisjes.
(gebaseerd op een recept dat hier staat )
 
Wat?

3 opmerkingen:

  1. ik wil deze zeker uitproberen, maar er is geen enkele foto om te pinnen. Zet je de foto's publiek?

    Ik ben helemaal zot van de champignonsla uit de B.ioplanet en dit ziet er precies hetzelfde uit. Als het nu ook nog zo smaakt?!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dankje, dankje, dankjewel om de foto's pinbaar te maken!

    BeantwoordenVerwijderen