zondag 5 september 2010

Gevulde courgettes


Men neme:
- courgettes
- paprika's
- tomaten
- quorn gehakt
- champignons
- een wortel, als ge dat lust in die combinatie
- ui
- olijfolie
- kruiden (basilicum, marjolein, laurierblaadjes)
- Ebly/viergranenmix/couscous/bulghur

En dan?
- Snij de courgettes overlangs door en lepel het binnenste eruit. Hou dat apart voor de vulling.
- Verhit de olijfolie en fruit de ui. Voeg het quorngehakt toe. Snij ondertussen de paprika's en de wortel en voeg toe, samen met een beetje water of bouillon. Laat even garen. Kieper de champignons, de tomaten en het binnenste van de courgette erbij. Check zo af en toe even of er nog genoeg vocht in uw pot zit, kwestie van geen zwartgeblakerde potten te hebben. Maar zover was u wellicht al. Voeg kruiden toe naar believen.
- Terwijl dit potje staat te sudderen, legt u uw gehalveerde courgettes in een stoommandje en stoomt u ze zacht. U kunt ze ook volledig platkoken in water, maar dan zijn ze moeilijker te vullen, ik zeg het u maar.
- En uw portie koolhydraten, daar moest u eigenlijk al aan begonnen zijn. Check de verpakking voor de gaartijden.
- Draai het vuur uit als u denkt dat uw groenten en granen zacht genoeg zijn naar uw smaak.
- Leg de courgettes op een bord, vul met de groenten en schep er wat granen bij. Versieren kunt u doen met peterselie of basilicumblaadjes.
- Of u kunt, zoals hier, uw gevulde courgettes nog even in een voorverwarmde oven stoppen en er wat gratineren.

Smakelijk!

Een recept van Oontje.

1 opmerking:

  1. Deze ziet er zo heerlijk uit! Bijgevolg zal het 1 van de volgende dagen op het menu staan :)

    BeantwoordenVerwijderen