maandag 13 september 2010

Rode bieten-pastasalade



Er is niets zo geweldig dan superverse rode bieten, da's echt wel iets anders dan enkele dagen oude exemplaren uit de winkel. Vooral als je ze rauw verwerkt proef je dat; geraspt met een appeltje wat yoghurt erbij en goed kruiden; zalig.


Maar deze zijn dus gekookt; super eenvoudig.
Je moet de bieten zelfs niet schillen voor het koken; gewoon goed afspoelen, wortel en loof verwijderen en koken in water met een scheut azijn. Reken op een uur kooktijd, minder als je hele kleintjes hebt.
Eens afgekoeld kan je de schil gemakkelijk verwijderen. Snij in blokjes en besprenkel met azijn.
Ondertussen heb je de pasta al gekookt en laten afkoelen.
Brokkel de feta kaas fijn.
Meng alles goed onder elkaar, nog wat afkruiden en klaar is kees.

Een recept van Natuurlijk-rijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen