dinsdag 14 september 2010

Cashewnotencurry

Ingrediënten:

ingrediënten
  • 3 rode uien
  • 80g cashewnoten
  • 1 klein bakje champignons
  • 400g Quornblokjes
  • 2el tomatenpuree
  • 5 teentjes knoflook
  • sap van 1 limoen
  • 4el yoghurt
  • 2 stokjes kaneel
  • 2 koffielepels currypoeder (Hot Curry Powder van Sharwoods in ons geval)
  • 1el komijn
  • 1el korianderzaad
  • 1 bosje verse koriander (fijngehakt)
  • 1 koffielepel gemberpoeder
  • 1 koffielepel zout
  • 2el maisolie
  • 3el rozijnen
  • 3dl water
  • 1/3 rode peper 
Op de quorn na vind je alles in de Turkse supermarkt, ja zelfs op zondag!

Werkwijze:

-Rooster de komijnzaadjes in een pan op het vuur. Vermaal de komijn in de vijzel tot poeder.

geroosterde komijn in de vijzel


Deze foto zou je moeten kunnen ruiken! 

-In de blender: de peper, ajuin, look, yoghurt, tomatenpuree, alle kruiden, 1/2 van het bosje verse koriander, cashewnoten.

mix

-Mix alles tot een gladde massa.
gemixt kruidenpapje


-Bak het mengsel aan in de maïsolie op een zacht vuurtje gedurende een minuut of 2.
-Voeg de champignons, de rozijnen en het water toe en laat dat minstens een half uur sudderen. Let wel op voor aanbranden!
-Voeg de quornblokjes toe en laat nog een tiental minuutjes sudderen op een laag vuurtje.
-Strooi wat fijngehakte koriander en nog wat hele cashewnoten over de schotel als garnering.
-Kook wat rijst, wij aten er basmatirijst bij!
Ook lekker met wat naanbrood erbij maar dat vonden we nergens op zondag.

cashewnotencurry


Smakelijk!
PS: wie meer groenten wil kan er bijvoorbeeld courgette of paprika aan toevoegen. Wie liever vlees eet kan de Quorn vervangen door kip en wie liever geen Quorn eet kan die ook gewoon skippen. Er zitten immers voldoende noten in.

Een recept van meisjesmama

1 opmerking:

  1. JA, ik heb het geprobeerd. Heel lekker, maar wel veel voorbereiding, vond ik. Bedankt voor het delen

    BeantwoordenVerwijderen