300 gr spinazie
250 gr ricotta
30 gr gemalen parmezaanse kaas
1 ei
half groetenbouillonblokje
peper, nootmuskaat
brikje tomatenpassata
ajuintje
peper
eventueel basilicum
8 lasagnavellen (De Cecco, bij voorkeur. Deze blijven goed stevig)
gemalen gratinkaas
Hoe maak je dit?
Zet een grote pot gezout water op het vuur en breng aan de kook. Voeg geen olie toe.
Wok de spinazie totdat deze geslonken is. Knijp het vocht eruit en snij fijn.
Ofwel de makkelijke manier. Koop biospinazie (die is zonder room) uit de diepvries en maak dit klaar volgens de verpakking.
Meng met de ricotta, het halve bouillonblokje en het ei. Kruid met peper en nootmuskaat.
Snipper een uitje. Stoof deze glazig in wat olijfolie en voeg dan het brikje passata toe. Kruid met wat peper. Doe de basilicum er pas op het laatste bij als je de schotel zelf gaat maken.
Doe de lasagnabladen in het kokende water en laat dit 3 min. koken totdat ze slap zijn maar nog stevig. Spoel af onder koud water.
Neem een ovenschotel. Doe er een schep tomatensaus in. Neem een lasagnavelletje. Doe er wat van de spinaziericottavulling in en rol op. Leg deze tegen de rand in de schaal. Doe hetzelfde met de rest van de lasagnavellen. Sluit af met de rest van de tomatensaus. Bestrooi met gratinkaas.
Zet in de oven gedurende 30 min op 180°C.
Mmm.
Een recept van De wereld van Blanca.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten