dinsdag 15 maart 2011

Dagen Zonder Vlees #5: Spinaziepuree met eitjes en kaassaus

Om de tweede vastenweek goed in te zetten, een echt familierecept!

Wat?

Voor 2 personen:

4 eieren
4 grote aardappelen
1 zak jonge spinazie (of diepvriesspinazie)
een klontje boter
peper, zout en nootmuskaat
4 dl melk
2 afgestreken eetlepels maïzena
50 g gemalen kaas

Hoe?

Schil de aardappelen, snij ze in stukjes en kook ze gaar in zout water.
Stoof ondertussen de spinazie en kruid met peper en zout.
Hou een klein beetje van de melk apart om de maïzena in op te lossen.
Breng de rest van de melk aan de kook en voeg het maizenapapje toe zodra ze kookt.
Roer goed, neem van het vuur en voeg dan de gemalen kaas toe.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Prik een gaatje in de bolle kant van de eieren, leg ze in koud zout water en breng aan de kook.
Laat ze 4 minuten koken, begin met tellen als het water kookt.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Doe er een geutje melk en een klontje boter bij.
Meng de spinazie eronder en breng op smaak met peper en zout.
Een recept van Sas Kookt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen