donderdag 7 oktober 2010

Groentenburgers

Ze konden niet ontbreken. Dé groentenburgers van huize V/DV. Ik maak ze gemiddeld maar een keer per jaar, want er gaat wat voorbereiding aan vooraf, maar lekker zijn ze zeker..

Nodig voor vier tot zes personen:

- 200 g linzen (uit blik of zelf gekookt en laten uitlekken)
- 220 g geraspte wortels
- 1 gesnipperde rode ui
- 2 geperste teentjes knoflook
- 140 g paneermeel
- 75 g havermoutvlokken
- 2 eieren
- 80 g geraspte cheddarkaas
- zonnebloemolie
- gehakte verse koriander of peterselie
- 3 tl currypoeder/kerriepoeder
- cayennepeper
- peper en zout

Bak de wortel, ui en knoflook een vijftal minuten aan. Plet de linzen grof en voeg de gebakken groenten toe, en de havermoutvlokken en het paneermeel en de eieren en .. Kortom gooi alles in een kom. Kruid het en maak er een homogene massa van door wat olie toe te voegen en met je handen of een keukenrobot te kneden.
Laat het mengsel vier uur rusten in de koelkast en maak er dan platte burgers van. Ongeveer een centimeter dik. Je kan ze eventueel nog even door het paneermeel halen voor je ze bakt.


Je kan ze ongebakken bewaren in de diepvries.
Ik vergat een foto te maken van de gebakken burgers die we aten met spruitjes met amandelschilfers en gebakken aardappelschijfjes.
Een recept van Twee meisjes in de stad.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen