donderdag 7 oktober 2010

Knolselderpuree

Voor vier personen heb je nodig:


- een knolselder (ah ja, nogal wiedes)
- melk
- water
- peper, zout
- roomboter - in België ook bekend als "goeie boter"
- staafmixer of keukenrobot

Je schilt de knolselder en snijdt 'm in blokjes. Kookt 'm gaar in 2/3 water, 1/3 melk. Het kookvocht giet je af en bewaar je nog even.
De gekookte blokjes pureer je met een beetje kookvocht. Je kruidt af met peper en zout. Voegt zoveel kookvocht toe als je nodig hebt om een romige, smeuïge puree te maken. En .. je gooit een klontje boter erbij, laat het smelten en roert het door de puree.


Dit recept komt van vriend J, eeuwige steun en toeverlaat in keukenkwesties. Hij had me op het hart gedrukt roomboter te gebruiken, want dat maakt het af en lekker, verzekerde hij me. De oplettende lezer kan op de foto echter zien dat er een vlootje margarine staat. Ik had namelijk geen roomboter in huis en de supermarkt leek zoveel verder in de herfstregen. Met als resultaat dat ik uit eigen ervaring kan spreken wanneer ik jullie op mijn beurt op het hart druk: Roomboter! Geen magere of plantaardige vervangers. Een wereld van verschil.
Een recept van Twee meisjes in de stad.

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk knolselderpuree!
    Weet je wat ik eigenlijk doe: ik maak knolseldersoep...zeef die en gebruik het zeefsel om de knolselderpuree te maken: 2 vliegen in 2 klap!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, da's inventief. En is het dan ook lekker, het gezeefde overblijfsel?

    BeantwoordenVerwijderen