donderdag 23 september 2010

Taboulé met biogroenten

Het beste gerecht dat ik leerde kennen dankzij de kookcursus “Proef het Zuiden“, was met voorsprong taboulé. Eenvoudig, snel en vooral heel erg gemakkelijk om mee te experimenteren. Het kan als voorgerecht, lunch of als bijgerechtje geserveerd worden, koud, warm of lauw, eigenlijk maakt het allemaal niet uit. Taboulé is gewoon de max!
Onderstaande ingrediëntenlijst is slechts een suggestie, ik kies gewoon wat koude groenten en maak een mengeling met zoet (vb. rozijnen),  pittig (vb. lente-uitjes) en couscous (of bulgur). Hieronder staat een voornamelijk zoete variant, omdat we dankzij ons groentenpakket redelijk wat zoete groentjes in huis hadden, maar het is dus slechts één van de honderden mogelijkheden om een lekkere taboulé te maken. De maïs kan bvb  vervangen worden door kleine stukjes appel (of granaatappel), de jeneverbessen dat mogen ook stukjes paprika zijn en lenteui smaakt pakken beter dan de gewone ajuin in dit gerecht.


Ingrediënten
Een handvol couscous of bulghur (het verschil? Zie hier)
4 eetlepels rozijnen
2 trosjes aalbessen
Een eetlepel maïs
Een wortel
Een ajuin
Een eetlepel oranjebloesemwater (niet echt nodig, maar het geeft een zuiderse touch)
één of twee theelepels râs-al-hânout
Flink wat peper of een snuifje pikante paprika kruiden


Maak de couscous of bulghur klaar zoals op de verpakking aangegeven staat (bij couscous is dit meestal overgieten met kokend water, terwijl bulghur dikwijls een half uurtje moet koken). Snijd alle ingrediënten in kleine stukjes en meng samen met de kruiden door de couscous. Dit gerecht smaakt het beste als het lauw geserveerd wordt, maar koud gaat ook.


Een recept van Aardbeidwormpje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten