vrijdag 17 september 2010

Aardappelpuree met bietjes

Geïnspireerd op dit recept

Nodig:

4 grote aardappelen
2 kleine/middelgrote rode bieten
1 hardgekookt ei
½ theelepel curry
2 theelepels mosterd met zaadjes
muskaatnoot, melk, boter en al de rest wat je graag in puree doet

Hoe?

Kook de aardappelen in water (het ei kan gerust hierbij gegooid worden om te koken) tot ze goed gaar zijn. Ondertussen snijd je de bieten in kleine stukjes en stoof je ze in weinig water (desnoods af en toe wat water bijvoegen).  Maak een gewone puree van de aardappelen, snijd het ei in kleine stukjes en meng samen met de kruiden en mosterd door de puree. Wanneer de bieten gaar zijn, meng ze door de puree. Als je graag roze puree wil, voeg dan wat kookvocht toe bij de puree




Een recept van Femke.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen