maandag 13 september 2010

Frittata met courgette en salie

Nodig voor 2 personen:

1 courgette (amaai en nog een seizoengroente ook!), wat takjes salie in reepjes gesneden, 50 gr fetakaas, 50 ml melk, geraspte kaas (ik heb emmentaler gebruikt), 4 eieren, 1 ui en een teentje look. Natuurlijk ook olijfolie,peper & zout & nootmuskaat


Eerst rasp je de courgette. Vervolgens neem je een pan met anti-aanbaklaag en verhit daarin wat olijfolie. Je fruit de look en ajuin. Nadien voeg je de geraspte courgette toe op een hoog vuur totdat het vocht eruit is. Je kan hier al bijkruiden met peper en zout.
Vervolgens klop je de eieren met de melk. Je kruidt bij met peper, zout en nootmuskaat. Dit voeg je in de pan bij samen met de salie die je in reepje gesneden hebt. Zet het vuur nu wat lager. De feta verbrokkel je en strooi je er ook bij. Ik heb dan nog emmentaler bij gestrooid want mijn halve trouwboek eet meer groenten als ze wat verstopt zitten onder een laagje kaas. Het eiermengsel laat je vervolgens 20 min sudderen met het deksel op de pan (heel belangrijk dat deksel want als je het durf te vergeten (zoals ik de eerste 10 min) is de onderkant ietswat te bruin.)
En klaar!!!

Een recept van Kristin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten