(Pompoenballetjes met pompoensaus)
Het recept voor de pompoenballetjes komt uit het Donderdag Veggiedag Kookboek, dat ik onlangs kreeg van een vriendin, tof he (het boek is trouwens goedkoper voor EVA-leden, alweer een reden om lid te worden!). De pompoensaus is gebaseerd op een recept uit mijn kookboek Vegetarische gerechten van de reeks Kitchen classics (dat ik ook ooit kreeg, ook een goed vegetarisch kookboek).
Bereidingswijze van de pompoensaus: (hoeveelheden en verhouding maak je zelf uit, je merkt het wel he)
stoof ui en look
voeg een kruidenbouillonblokje en water toe (of groentenbouillon)
voeg oranje pompoen toe, in kleine stukjes gesneden en met het vel er nog aan
laat dit pruttelen op een laag vuurtje tot de pompoenblokjes zacht zijn (let erop dat er dus genoeg water bij is)
plet / mix de pompoen efkes
voeg (soja)room toe kruiden met nootmuskaat, bieslook, peper en zout
serveren met tagliatelle of andere pasta, eventueel wat pijnboompitjes en/of geraspte kaas naar keuze.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten