vrijdag 18 februari 2011

Snelle pasta met spinazie en feta

Het werd "overmorgen" in plaats van "morgen" maar met evenveel gepaste trots stel ik U vandaag de tweede nieuwe bewoner voor:
Photo-Copy, koningin van het fornuis én van de kodak.
Ze maakt desserten waar ik een moord zou voor begaan en taarten die er tien keer lekkerder uitzien dan die van bij de bakker.
Ze legt het eenvoudig en sympathiek uit en moedigt aan het zelf ook eens te proberen.
En ze slaagt er ook nog eens in heel appetijtelijke foto's te presenteren.

De dessertmaand staat zeker nog op de agenda van Bio de Janeiro (aja, met bio-eiers en azo), maar voorlopig houden we het nog even bij de hoofdplat.
Ik kreeg de vrijheid uit haar uitgebreide menukaart te kiezen en koos voor deze snelle pasta die ik zelf al testte en enormmmmmm goed keurde.
Nu U nog!

Snelle pasta met spinazie en feta

Als je aan het twijfelen bent tussen een friet, een kebab of nog iets anders, probeer dan deze pasta. Hij is lekker, gezond en een beetje pittig.

spinach feta pasta

Wat?

Om te snabbelen met z'n twee:

250 g penne
1 zak verse (baby)spinazie
200 g fetakaas
1/2 pepertje
4 pijpajuintjes
2-3 eetlepels pijnboompitjes
peper en zout
olijfolie
Hoe?

Kook de penne volgens de aanwijzingen op het pak. Hak het pepertje en de pijpajuintjes fijn en bak ze in een scheut olijfolie. Doe er na een minuutje de spinazie bij, maar hou een flinke hand spinazie apart.
Rooster de pijnboompitjes en zet aan de kant.
Als de spinazie bijna geheel gesmolten is, mag je er de verbrokkelde feta bij doen. Kruid met peper en zout. Roer een beetje om en doe er dan de laatste hand spinazie bij. Let wel, deze moet licht krokant blijven. Zet van het vuur en doe er de pijnboompitjes bij.
Giet de penne af, doe de pasta terug in de kookpot en kap er de spinaziebereiding bij. Goed mengen en serveren.

Buon appetito!

Een recept van Photo-copy.

Omdat ze het zo goed doet: elke dag van het weekend nog een recept van haar!

4 opmerkingen:

  1. Dank u, beste Photo-Copy. De mooie foto geeft mij al zin om dit uit te proberen. Van babyspinazie had ik wel nog nooit gehoord.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedendag

    Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

    We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

    Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

    Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

    Met vriendelijke groeten

    Vincent

    http://nl.petitchef.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hm lijkt me superlekker! Moet ik eens proberen :)
    Leuke blog, trouwens! Elkaar volgen? Ik volg je!

    x Sabrina

    http://vitalitijd.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ah, was op zoek naar een recept met spinazien en pasta! Gevonden! En meteen een volger erbij...

    BeantwoordenVerwijderen