zondag 5 september 2010

Pompoenpizza

Ingrediënten:

- pizzabodem uit de winkel
- blikje tomatenpuree
- iets kazig, genre geitenkaas of feta ofzo
- zwarte olijven waren het, geloof ik
- verse basilicum
- beetje wortel
- euhm.. pompoen misschien ook nog?

Wie machen sie dass?

Er is een gesofisticeerde manier en een snelle manier. Speciaal voor Polkadotjes, snelle mama van 3 maskes, zoom ik even in op de snelle manier.
- Pizzadeeg insmeren met tomatenpuree uit het potje.
- Pompoen raspen, niet teveel, je moet gewoon zien dat je zo'n bodem van een pizza kan beleggen
- Worteltjes in kleine stukjes.
- Pompoen en worteltjes bakken, schijfjes olijf kunnen er ook bij. Kruiden met rozemarijn (altijd lekker bij pompoen). Voor de mensen met meer tijd: pompoen is heel lekker als je het roostert in de oven, met rozemarijn erbij, beetje olijfolie, peper en zout; na het roosteren op de pizza smeren.
- Kaas erop en hopsa, de oven in!
- Nog wat blaadjes basilicum, net voor alles op 5 minuten tijd verdwijnt in de hongerige magen.

Smokeli moolti, zoals mijn vent zou zeggen!

 
Een recept van Naais.

1 opmerking:

  1. Ik heb recent mogen ondervinden (lees: proeven) bij vriendin M dat pompoen ook erg lekker is met dragon

    BeantwoordenVerwijderen