woensdag 16 februari 2011

Courgette- en pompeonfritters*



Courgettefritters
Zoals steeds vergeet ik exact af te meten, dus je zal wat met gevoel moeten koken.

Nodig:
  • 1 courgette
  • 1 citroen
  • 1 rode ui
  • kikkererwtenmeel
  • zout
  • peper
  • oregano
  • broodkruim (zelfgemaakt, paneermeel of panko)
  • feta
  • bieslook
Hoe?

Rasp de courgette en de rode ui. Meng met de zeste en het sap van een halve citroen. Kruid met peper, zout en oregano. Voeg meel toe tot je een soort grof beslag krijgt en voeg daarna nog een beetje broodkruim mee zodat je een handelbaar deeg krijgt. Laat olie warm worden in een pan en bak de fritters krokant. Heel lekker met wat verbrokkelde feta, rode ui en bieslook. Morgen maak ik er een tzatziki bij.

* en toen bleek dat ik op maandagavond een beetje weinig beslag overhad heb ik nog een tweede versie gemaakt. Even heerlijk. Het zelfde als bovenstaand recept maar vervang de courgette door pompoen, de rode ui door sjalot, de citroen door een (bloed)appelsien en de oregano door komijn.

Een recept van Op den buiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen