vrijdag 10 september 2010
Couscous met boterboontjes
Nodig:
1ui
1 grote portie boterboontjes
10 kerstomaatjes
een beetje peterselie
een bakje gekruide tofureepjes/quornreepjes
1cup couscous
2 cups water
een beetje alpro bakken en braden
een beetje olijfolie
1 kl groenten of kruidenbouillonpoeder
peper en zout
1 el sesamzaadjes.
optioneel: 1 el geraspte kaas
Hoe:
We maken de boontjes schoon, stoven een fijngesnipperd uitje aan en doen er de bonen bij. Classic. (Heb je gewoon bonen over van gisteren, een restje gelijk we zeggen? Schitterend, dan ben je al bijna klaar)
Intussen zetten we de couscous samen met het water, bouillonpoeder en een beetje alproboter op een zacht vuur. Ergens halverwege eens omroeren.
Na een kwartiertje zie je dat de couscous en het water 1 geworden zijn. En intussen zijn waarschijnlijk ook uw bonen gaar.
De sesamzaadjes gaan onder de couscous. Deksel weer op de pan en even laten staan.
Grotere pan nemen, in olijfolie de quorn/tofustukjes opbakken en daarbij enkele minuten later de boontjes doen, en de kerstomaten die je doormidden hebt gesneden. Kruiden met peper en zout.
Dan gewoon de couscous opscheppen, de inhoud van de pan erover, afwerken met wat peterselie en smullen maar.
Een recept van Sabine (en haar veggie voor kabouters).
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten