dinsdag 15 maart 2011

Dagen Zonder Vlees #4: Pasta met savooikool en mozzarella

Wat?

Voor 2 personen:

1/2 kleine savooikool
olijfolie
1 teen knoflook
1 el tijmblaadjes
zout & peper
250 g (glutenvrije) pasta
1 dl room
1 bolletje buffelmozzarella (gebruik hier zeker mozarella van goede kwaliteit voor, mozarella is hier een volwaardig ingrediënt, geen opsmukje)
2 el pijnboompitten
geraspte parmezaanse kaas

Hoe?

Breng water met een bouillonblokje of wat zout aan de kook voor de pasta en kook de pasta beetgaar.
Rooster ondertussen de pijnboompitten op een zacht vuurtje in een pan zonder vetstof.
Verwijder de buitenste groene bladeren van de savooikool, snij de andere bladeren los en was ze goed.
Snij de harde nerven eruit en snij de rest in reepjes.
Doe de savooireepjes in een pot met een bodempje water en laat ze 5 minuten stoven,
ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.
Verhit wat olijfolie in een wok, bak de knoflook en tijm even aan en voeg dan de reepjes savooikool toe.
Wok tot de reepjes helemaal gaar zijn (ongeveer 5 minuten).
Breng op smaak met peper en zout en overgiet met de room.
Snijd de mozzarella in blokjes.
Giet de pasta af, en meng met de savooikool.
Garneer met de mozarellablokjes en de pijnboompitten.
Serveer met wat versgeraspte parmezaan.

(geïnspireerd door een recept van De Wassende Maan: http://www.dewassendemaan.be/)
Een recept van Sas Kookt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen