dinsdag 28 september 2010

Chili sin carne con vino y chocolate


With some piekiepiekiekruiden en banaantjes met koriander én tacochipkes.


Vandaag een receptje waarvan ik het niet kan laten om te bloggen, omdat het simpel, goedkoop en megalekker is. Het type recept waarmee je zelfs een verstokte vleeseter kan doen toegeven dat vegetarisch lekker is.
Hieronder het recept, geïnspireerd door het boekje 'vegetarisch koken in 30 minuten' (aanrader!)


Nodig
3 uien
2 teentjes knoflook
een gele en een groene paprika
een brikje gepelde tomaten in stukjes
een half glas rode wijn
500gr rode bonen uit blik (uitgelekt gewicht)
1 el gemalen komijn
2 kl oregano
3el pure cacao (of 50 gr pure chocolade in kleine blokjes)
peper en zout
chilipoeder
2 bananen
een zakje tacochips
bosje verse koriander


Hoe?

Schil de uien en de look en snij ze in kleine stukjes, stoof ze samen in een kookpot in wat olie glazig.
Ontdoe de paprika's van zaden en steeltje en voeg bij uien en look. Roer goed door, ongeveer een 2tal minuutjes.
Doe er de wijn bij en laat even pruttelen met het deksel van de pan, zodat alle alcohol kan verdampen.
Voeg het brikje tomaten toe, de komijn en de oregano. Laat even doorpruttelen
Voeg de cacao toe en roer goed door. Voeg de bonen toe. Laat even op het vuur doorpruttelen.
Bijkruiden naar smaak met peper, zout en chili en eventueel verse koriander.


Serveren samen met warmgemaakte tacochips (oven) en met stukjes banaan met verse koriander.


En dan proeven... laat het bittere van de cacao, het prikkelende van de chili, het zoete van de banaan, het kruidige van de koriander en het zoute van de chips een feestje houden voor je smaakpapillen.

Een recept van Sabine.

1 opmerking: