donderdag 17 maart 2011

Dagen Zonder Vlees #8: Quiche met tomaat en geitenkaas

Wat?

3 grote tomaten
250 ml room
2 eieren
oregano of basilicum (gedroogd of vers)
1 rol bladerdeeg
1 rolletje geitenkaas (type Chavroux)

Bijgaand: groene salade met citroen-olijfoliedressing (meng citroen, olijfolie en wat peper en zout)

Hoe?

Leg het bladerdeeg in een ronde vorm en prik de bodem in. Snij de geitenkaas in plakjes en verdeel over de bodem. Klop de room los met de eieren, breng op smaak met peper, zout en flink wat oregano of basilicum. Giet het mengsel in de vorm. Snij de tomaten in plakjes en verdeel ze over de quiche. Werk af met wat extra oregano of basilicum. Bak ongeveer 30 minuten in de oven (200°). Serveer met een groene salade.

Een recept van Katrien (Vrolliewollie)

1 opmerking:

  1. Die ga ik eens uitproberen straks, bedankt voor het receptje.

    BeantwoordenVerwijderen