dinsdag 16 november 2010

Exotische pompoensoep

wat heb je nodig? 
 
500 g pompoen , 1 preiwit, 1 banaan, 165 ml kokosmelk, 8 dl kippenbouillon (dit is 1,5 blokje opgelost in 8 dl heet water), 2 eetlepels olijfolie, 2 koffielepels curry, peper en zout.

de voorbereiding ...


Snij het preiwit in ringen, schil de pompoen en verwijder de pitten (of veel beter, koop een klein pompoentje en was dit goed, dan hoef je 'm niet te schillen), snij in blokjes, snij de banaan in stukjes.

... en zo ga je verder
Verwarm de olijfolie in een kookpot en stoof de prei glazig (niet laten kleuren).
Voeg de blokjes pompoen, de stukjes banaan en 2 koffielepels curry toe en laat nog 5 min. stoven.
Overgiet met kippenbouillon en kokosmelk, dek af en laat het geheel nog 15 a 20 min. koken op een zacht vuurtje. Mix de soep fijn. Leng ze indien nodig aan met wat water. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog wat curry.

Smakelijk!
Een recept van An (van Vanalles en nog wat).

3 opmerkingen:

  1. Een snuifje kardemon in pompoensoep is heerlijk, zeker eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb de soep uitgeprobeerd en heerlijk bevonden. Een aanrader voor liefhebbers van zoete soepen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik werd gefascineerd door de banaan die erin ging, en heb hem ook gemaakt. Erg lekker, maar de maar de banaan was ik ene beetje kwijt. Ik was ook wel scheutig geweest met pittige curry madras... Maar ga vaker doen, en dan wat doorexperimentenen!

    BeantwoordenVerwijderen