maandag 21 februari 2011

Broodje Konijn

Vrienden van mij hebben besloten om voortaan als vegetariërs door het leven te gaan. Maar er is één probleempje: ze lusten de meeste vleesvervangers voor tussen de boterham niet. Of toch niet die in gewone supermarkten te koop aangeboden worden. Daarom heb ik voor hen dit vegetarisch broodbeleg gemaakt. Het is echt superheerlijk met wat prei- of luzernescheutjes bij.


vegetarisch beleg / vegan spread


Wat gaat erin?

3 grote wortelen
1 blik (400 g) kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
1 grote koffielepel harissa
3 eetlepels olijfolie
sap van 1/4 citroen
peper en zout

Schil de wortelen met een dunschiller en snij ze in schijfjes van een 1/2 cm dik. Zet een pot op het vuur en kook de wortelen tot ze zacht zijn in ruim water met wat zout. Giet de wortelen af en doe ze in een keukenrobot met de andere ingrediënten. Mix tot je een mooie egale pasta bekomt. Kruid indien nodig bij met peper en zout, en that's it.

Ik eet er ondertussen al 2 dagen van en 't is nog even lekker, dus het blijft toch een aantal dagen goed

Een recept van Photo-Copy.

3 opmerkingen:

  1. MMMmmmhhhh, ik heb een lekkere champignonpate ontdekt. Zal ik ook eens posten..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. KONIJN???? daar kan ik echt niet mee aankomen!! Geintje. Janina, er staat een 'cadeautje' voor je op mn blog! Kom maar kijken....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit is echt de leukste blog die ik in tijden tegenkwam! Heerlijk voor een groentje als ik!
    Voor de komende dagen heb ik alles al in huis, maar dan.....
    groetjes, Karin

    BeantwoordenVerwijderen