Wat? (4pers)
- 1 flespompoen of okaido
- 2 winterpenen
- 1 kleine knolselder
- 1 of 2 zoete aardappels
- 1 bosje lente-ui
- verse tijm
- 1 pakje feta (Dodoni, mmh)
- 6 tenen knoflook
- peper
- olijfolie
Hoe?
Maak de pompoen, knolselder, winterpeen en aardappels schoon en snijd ze in blokjes of schijven. Giet wat olijfolie in een ovenschaal en gooi alle groenten erbij met 6 knoflooktenen. Deze laatste plet je (met het blad van een mes) in hun schil en leg je zo tussen de groenten.
Zet de schaal gedurende een half uur in een op 180 graden voorverwarmde oven (hete lucht). Kruiden met peper en (Guérande)zout. Voeg de verse tijm, de lente-ui in reepjes en de verbrokkelde feta toe en zet de schaal nog tien minuten in de oven (gril).
Lekker met rijst, tarwe (Ébly) of pasta en een fris slaatje.
Tips:
. ik hou heel veel van knoflook. Je kan er natuurlijk minder of zelfs geen bijdoen.
. je kan willekeurig groenten vervangen, laten vallen of toevoegen. Pastinaak is ook een lekkere optie.
. als je geen lente-ui hebt, kan je ook een rode ui in dunne ringen toevoegen.
. als je niet van feta houdt, kan je een andere kaas erover heen raspen.
Een recept van Twee meisjes in de stad.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten