Soms kiest een mens niet helemaal bewust voor veggie. Zoals die keer dat we gehakt vergaten te kopen voor onze spaghetti bolognese. Toegegeven, we konden er nog halen in de GB express, maar aangezien we net op weg waren naar een vegetarisch restaurant, leek het ons een beetje vreemd om vlees mee naar binnen te smokkelen. Vandaar, een spontane veggie spaghetti, met een hele moestuin aan groenten, want niets is zo lekker als een rijkgevulde spaghetti.
Ingrediënten:
Een ajuin
200 g champignons
Enkele pronkbonen of tuinbonen
Een rode paprika
Een aubergine
3 wortels
3 tomaten
Een teentje knoflook
Een blik tomatenpuree
Oregano
Basilicum
Spaghetti kruiden
Pikante paprikakruiden
Enkele pronkbonen of tuinbonen
Een rode paprika
Een aubergine
3 wortels
3 tomaten
Een teentje knoflook
Een blik tomatenpuree
Oregano
Basilicum
Spaghetti kruiden
Pikante paprikakruiden
Spaghettisliertjes
Snijd alle groentjes in kleine stukjes en stoof ze in een logische volgorde volgens bereidingstijd (bonen, wortels, paprika mogen er eerder in dan aubergines, champignons, en tomaten). Kook ondertussen de pasta. Wanneer de groentjes bijtgaar zijn, voeg de tomatenpuree toe en laat een beetje sudderen. Voeg kruiden toe naar smaak en werk eventueel af met wat room om de zure smaak van tomatenpuree te verzachten.
Een recept van Aardbeiwormpje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten