Ingrediënten:
- paksoi (hoeveel weet ik niet juist, ik gebruikte alles wat in ons pakket zat)
- 50g walnoten
- olijfolie
- paneermeel
- gemalen kaas
- 1blik tomaten
- 1potje ricotta (250g)
- 1 glas witte wijn
- 10 à 12 lasagne-vellen
- 2 à 3 sjalotjes of 1 grote ui
- 1 teen look
- kaassaus op basis van 300ml melk (roux of met maïzena)
- gedroogde oregano
- eventueel verse basilicum, fijngesnipperd
- peper & zout
Werkwijze:
- stoof de fijngesnipperde sjalotten en de look glazig in een geutje olijfolie
- snij de paksoi in reepjes en stoof ze mee met de sjalotten
- voeg de tomaten, oregano en de wijn toe
- doe de walnoten en de ricotta in de blender en mix, dit is niet noodzakelijk, de walnoten kunnen er ook in hun geheel in natuurlijk
- voeg het ricotta-walnotenmengsel bij de stovende groenten en roer eens door, zet daarna het vuur uit.
- kook de lasagne-vellen voor indien gewenst en laat afkoelen onder stromend water
- maak de kaassaus
- neem een ovenschotel en leg een fijn bodempje van de tomaten-paksoisaus
- leg een laagje lasagne-vellen en wissel dit af met tomaten-paksoisaus
- de laatste laag lasagne overgiet je met de kaassaus
- bestrooi de schotel lichtjes met wat paneermeel, gemalen kaas en enkele nootjes boter
- Zet dan eventjes in de oven (duur is afhankelijk of de schotel helemaal afkoelde of niet) en op het laatste onder de grill voor een korstje
- Smakelijk!
Variaties:
- De paksoi kan ook gemakkelijk vervangen worden door warmoes of spinazie.
- Als je het tomaten-paksoimengsel fijnmixt en indikt met maïzena dan kan het ook perfect dienen als vulling voor cannelloni.
Een recept van Meisjesmama.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten